keskiviikko 4. maaliskuuta 2020

Räsäsen noitavaino


O TEMPORA, O MORES – Oi aikoja, oi tapoja



Vaikka katolinen kirkko synkeinä keskiajan vuosina itse syyllistyi julmiin noitavainoihin, ei tässä kirjoituksessa enää syyllistetä kirkkoa, päinvastoin. Vuosisatojen saatossa kristinusko valistuksen ajan mankeloimana on muodostanut koko länsimaisen yhteiskunnan arvoperustan. Nyt Päivi Räsänen on "edistyksellisten ja suvaitsevaisten"  tahojen tähtäimessä ja suoranaisen noitavainon uhri. Joka viikko löytyy uusia syytekohtia ja väärää ajattelua, mihin hän on syyllistynyt.

Päivi Räsäsen tapaus osoittaa, että maailma on menossa hulluksi. Kun tarpeeksi moni huutaa: ”Vihapuhe! Vihapuhe! Väärinajattelija! Ottakaa kiinni!”, viranomaiset pelästyvät ja alkavat kuunnella lynkkausjoukon huutoja peloissaan. Räsänen ”otetaan kiinni” ja laitetaan todistamaan syyttömyytensä – syyllinen, ellei kykene syyttömyyttään todistamaan. Seurauksena on, että kohta kukaan ei enää uskalla sanoa mitään järkevää tai ainakaan olla jotain mieltä, eri mieltä kuin mitä niin sanotut suvaitsevaiset ovat.

Maailman historiassa on monta kauhistuttavaa esimerkkiä virallisen totuuden vaalimisesta ja vaatimisesta: vasemmalla kiihkomielisen kommunismin ajan Neuvostoliitto, Kiina ja DDR ja toisessa ääripäässä oikealla Italian fasistit, kansallissosialistisen Saksan natsit ja vaikkapa USA:n kommunistien vainoajat, jotka pilasivat lukemattomien ihmisten elämät mustalistaamalla heitä. Kansanjoukot ovat tässä olleet mukana. Eivät Stalin, Honecker tai Hitler yksin tai pienen uskotun joukon kanssa olisi hirmuhallintojaan ylläpitämään.

Demokratia toteutuu ja kansan ääni tulee kuulluksi, jos vallalla on huutelu ja pelottelutaktiikka. Tällä luodaan tarpeettomia vastakkainasetteluja ja lukematon määrä kansanvihollisia (lue: meidän puolemme vihollisia). Toki molemmat puolet, eli ns. suvaitsevaisto ja ns. kansallismieliset, syyllistyvät samaan huuteluun. En tosin ole vielä huomannut, että suvaitsevaisten ja ”oikeaoppisten” olisi vielä tarvinnut olla huolissaan käräjille joutumisesta, vaikka syyllistyvät vieläkin pahempaan kansan provosointiin ja lynkkausmielialan lietsomiseen kuin Räsänen todetessaan, että Raamatussa sanotaan näin…

Huolestuttavinta tässä ilmiössä on, että oikeaoppinen suvaitsevaisuus on muotia. Demokraattisesti valitut kansanedustajamme hallituksesta käsin muokkaavat kansamme riveihin oikeaoppista suvaitsevaisuusajattelua ja tämä tulee samalla kirjattua myös lakeihin. Eduskunnan tärkein ja oikeastaan ainoa juridisesti säädetty tehtävä on säätää lakeja, ohjenuoraa suomalaisille siitä, kuinka yhteiskunnassamme käyttäydytään ja mikä on sopivaa, mikä ei.

Ministeriöissä hallituksen johdolla virkamiehet laativat uusia lakeja ja uudistavat vanhoja ajan hengessä. Jos virkamies vahingossa on eri mieltä herra ministerin kanssa, saattaa hän seuraavaksi löytää itsensä kellarikerroksesta tärkeistä arkistonsiivoustehtävistä. Väärin! Otetaan uusiksi: Ministeriössä hallituksen johdolla virkahenkilöt laativat uusia lakeja ja uudistavat vanhoja ajan hengessä. Jos virkahenkilö on eri mieltä neitirouvaherra ministerin kanssa, jne… Meniköhän tuo nytkään aivan oikein?

Palataan siis asiaan. Lainsäädäntömme heijastelee kansakuntamme arvoja. Tämän päivän oikeaoppisiin suvaitsevaisuusarvoihin noin esimerkin luonteisesti ei enää kuulu sukupuolisuus. Nyt siis ajan hengessä siivotaan lakiuudistusten yhteydessä lakiteksteistä tuo virheellinen sukupuoliajattelu kokonaan pois ja täten kitketään vähittäin virheellinen ajattelu pois myös kansasta.

Samassa tiskivedessä voitaisiin pyyhkäistä pois myös vanhakantaiset arvot: koti, uskonto ja isänmaa. On vanhanaikaista ajatella, että maamme yksi perusyksiköistä enää olisi perinteinen perhe: isä, äiti ja lapset. Yhtä vanhanaikaista on ajatella, että kristinuskon länsimaista ajattelua muokanneet arvot olisivat enää ajankohtaisia. Paavalihan kirjoitti, että Jeesus on lain loppu (vanha laki, joka koski Israelin kansaa) ja toi mukanaan uuden lain, anteeksiannon, armon, sovituksen ja suvaitsevaisuuden (tämä nyt vaan on vääränlaista suvaitsevaisuutta). Jeesus sanoi, että älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi… Jäljelle jää isänmaa, tuo menneen ajan reliikki; olemmehan eurooppalaisia, kansainvälisiä, innovatiivisia ja moderneja. Onhan Euroopassa tietysti slovakkeja, saksalaisia, ranskalaisia ynnä muita, mutta me olemmekin eurooppalaisuuden etujoukoissa. Turhaan nuo veteraanit oikeastaan taistelivat, tai ei sittenkään… hehän taistelivat eurooppalaisten arvojen puolesta. Hei! Mitä ovat eurooppalaiset arvot? Poikkeavatko esimerkiksi ranskalaisten arvot suomalaisten arvoista? Hei hoi isänmaa! Saahan Suomea kai kannustaa vielä lätkän MM-kisoissa?

No tässä kohdin protestanttisen valtiomme kristillistä perinnettä (Suomessa on valtionkirkko) ja arvoja puolustanut Päivi Räsänen erehtyi julkisesti siteeraamaan kristinuskon perusteosta, Raamattua, todeten, että 1 Moos 1:27 sanoo: ” Ja Jumala loi ihmisen kuvakseen, Jumalan kuvaksi hän hänet loi, mieheksi ja naiseksi hän loi heidät.” Vääräoppinen ja kerettiläinen Räsänen on siis saatava vastuuseen teoistaan ja todettava syylliseksi seuraaviin kolmeen kohtaan:

Hän väitti, että on miehiä ja naisia ja ne ovat erilaisia.
Hän väitti, että miehen pitää haluta naista, ei miestä, toista samanlaista.
Hän väitti, että Raamatussa näin sanotaan, vaikka muuta totuutta me janotaan.

Nyt tutkitaan, onko Päivi Räsänen väärinajattelija ja vihapuheiden levittelijä. Koska suvaitsevaisto on tietenkin oikeassa, niin hänet kannattaa lynkata jo etukäteen.

Nyt, kun uudistetuista lakiteksteistä on saatu siivottua sukupuolet pois ja tekstit on eduskunnassa leimattu hyväksytyksi, ne jäävät sitten voimaan tässä muodossaan. Ainakin perhevapaauudistuksia koskevan lain kohdalla on saatu siivottua pois kristillisessä maassamme vanhanaikaista ajattelua siitä, että olisi olemassa kaksi tai useampia sukupuolia. Kun niitä ei ole, niin ei tarvitse sitten kinastella. Onhan asia nyt näin lakiin kirjattu. Jos lähitulevaisuudessa eduskunnan kokoonpano sattuisi muuttumaan siten, että suvaitsevaiston edustajat jäisivätkin oppositioon, en usko, että näitä lakeja otettaisiin uuteen valmisteluun ja eduskunnan käsittelyyn enää uudemman kerran. Yhteiskuntamme sukupuolettomuus ja sukupuolineutraalius on ottanut erävoiton ja uuden askeleen, näkeehän sen jo laeista.

Palataan vielä lopuksi arvokysymyksiin. Minulle tärkeitä arvoja ovat koti (se perinteinen kansakunnan perusyksikkö), uskonto (moraalin ja ihmisten välisen kunnioituksen lähde) sekä isänmaa (kotimaani, joka on niin kansaltaan kuin luonnoltaan aivan erityinen pläntti maapallolla ja jota kannatta suojella ja kunnioittaa).

O tempora, o mores (suom. Oi aikoja, oi tapoja) on kuuluisa latinankielinen lausahdus, jota arvovaltainen senaattori Cicero käytti ensimmäisessä puheessaan Catilinaa vastaan, joka Rooman senaatissa salaliittolaiskavereineen oli aiemmin suunnitellut Ciceron murhaa. Cicero oli kuitenkin päässyt selville aikeista. Kuultuaan heti muutaman viikon päästä salaliittolaisten uusista suunnitelmista hän päätti pitää Rooman senaatille sarjan retorisia puheita, koska kiistattomia todisteita Catilinaa vastaan ei ollut. Eipä nytkään ole suoranaisia todisteita Räsäsen syyllisyydestä, joten päätin avautua retorisesti ja puhua arvojen ja perinteiden puolesta.

Huudahdusta käytetään nykyään nykyhetken tapoja ja ilmiöitä päiviteltäessä, nykyään usein ironiseen sävyyn. Voin vain päivitellä millaisen myrskyn Päivi Räsänen on kristillisiä arvoja puolustaessaan vesilasissa saanut aikaan. Tai tässä ei taida enää vesilasi riittää, kun suvaitsevaisto on noussut barrikadeille ja vaatii vääräoppista tuomiolle. Mitä seuraavaksi??

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saatat tykätä myös näistä

Blogit löytyy jatkossa

 Olen pitkälti siirtynyt kirjoittamaan blogia omaa nimeä kantavalle alustalle. Www.miiaautero.fi  Terkuin, Miia