keskiviikko 19. helmikuuta 2020

Arkipäivän ilmastoteko

Kaupassa viikottaisia ruokaostoksia tehdessä tuli mieleeni, kuinka moni hyödyntää näitä - 30% tuotteita tai jopa 21-09 aikana - 60% olevia tarjouksia? Tai muita tarjouksia, esim. Lidlin hyvät lihatarjouksia?
Itse käyn kunnolla kaupassa kerran kuussa, täyttäen kuivakaapit ja kauan säilyvät tuotteet. Sen lisäksi käyn viikottainen kerran isosti kaupassa ostaen lihat ruokiin ja kasan kermaa ja maitoja, joita lapseni juovat. Sen lisäksi sit tarvittaessa lapsille lisää maitoa, ruisleipää ja mahdollisesti leikkeleitä.
Tänään hyllyt notkuu hyviä lihatarjouksia ja oli pakko vaihtaa kori kärryyn.
Näin myös saatan löytää esim. pastramia alessa, jota en muuten raaski ostaa. Tai jotain muuta gourmeelihaa, joka muuten jää haaveeksi.
Tämä myös mahdollistaa, että kaupassa ei tartte käydä liian usein (inhoan ruuhkia ja jonottamista) ja, kun työkuviot muuttuneet yllättäen minuutissa, niin saanut kiireessä äkkiä tehtyä pojille ruokaa varastoon.
Kunhan pohdin vaan näin yksinhuoltajana tätä..
Itse en syö eineksiä lainkaan, leipää enkä edes käytä vehnäjauhoja kuin neljästi vuodessa lasten synttärikakkuja leipoessa ja yritän käyttää natureltuotteita niin nämä mun ostoskorit ovat pitkälti liha, avokado ja salaattilinjaa. Tosin tähän nyt on mainittava, että vaikka en jotain syö niin en kiellä niitä mun lapsilta. Eikä ne ole meillä kotona pois päivittäisestä ruokailusta, esim. pastaa ja riisiä meillä syödään päivittäin.

 Tämä voidaan nähdä myös arkipäivän ilmastotekona. Mitä vähemmään kuranttia tavaraa ja elintarvikkeita heitetään roskikseen, sen vähemmän niitä täytyy tuottaa.

Ilmastoteoista puheen ollen, kannattaa lähi-Prismasta tai K-kaupasta lastata ostokset muovikassiin ennenkuin puuvillaiseen kestokassiin. Suomalaiset kierrätysmuovista biohajoavat muovikassit on sen verran näppäriä ja luontoa säästäviä, että joudut hifistellessäsi käyttämääsi puuvillakassia kuskaamaan mukana kymmenisen vuotta ennen kuin sen ekologisuus ylittää muovikassien käytön.

Kuvan kuvausta ei ole saatavilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saatat tykätä myös näistä

Blogit löytyy jatkossa

 Olen pitkälti siirtynyt kirjoittamaan blogia omaa nimeä kantavalle alustalle. Www.miiaautero.fi  Terkuin, Miia